" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptarpolievky
Piatok 23. jún 2017 | Meniny má Sidónia, zajtra Ján › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

Receptár

314 receptov

Citrónová polievka s vajcom - Supa Avgolemono

kurča, jednu cibuľu, zväzok zelených vňatí (zeler a petržlen) bobkový list, šesť lyžíc ryže, dve vajcia, citrón, soľ a korenie.

Jesenná zemiaková polievka

3 stredne veľké zemiaky, 3 lyžice nakrájanej koreňovej zeleniny, 1 pór, 1 menšia cibuľa, majorán, 1200 ml vody alebo vývaru (instant), 1 až 2 strúčiky cesnaku, rasca, 1 a pol lyžice hladkej múky na zápražku, 1 lyžica masla, 2 lyžice krúp, hrsť sušených húb, štipka ďumbieru, zelená alebo sušená zelerová a petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ.

Krevetová polievka s citrónom Tom Yam Kung

20 stredne veľkých kreviet, štyri šálky vody, tri jemne nasekané šalotky, väčší pohár citrónovej dužiny, dve polievkové lyžice sójovej omáčky, 20 malých húb (môžu byť i šampiňóny), citrónovú kôru, tri polievkové lyžice citrónovej šťavy, štyri chili papričky, koriander a malé nakladané cibuľky (asi päť).

Aljotta

½ kila ryby (môžu byť rôzne druhy), rybie hlavy na vývar (musíme ho mať tak 4 šálky), 2 dve nakrájané cibule, 12 strúčikov cesnaku (rozdrvených), pór , ½ kg paradajok (nakrájaných a najlepšie olúpaných), lyžičku paradajkového pretlaku alebo kečupu, lyžičku olivového oleja, štipku majoránky a sušenej mäty, 5 zrniek čierneho korenia, 1/2 šálky varenej ryže.

Ananásová polievka

300 g ananásu, 500 ml bieleho vína, 100 g práškového cukru, šťava z 1 citróna, citrónová kôra, 400 ml vody.

Babičkina polievka

1 kocka bujon bylinky cesnak a petržlen, 2 väčšie mrkvy, 1 malý zeler, 1 malý petržlen, 1 vajce, 1 štipka soli, 2 lyžice krupice, 1 štipka čierneho korenia, 1 hrsť babičkiných cestovín (napr. vlasové cestoviny), 1 lyžica Harmónia Chuti s bylinkami, 1 l vody, 2 strúčiky cesnaku.

Balkánska fazuľová polievka

250 g suchej fazule, 1,5 l vody, 1 bobkový list, pár zrniek čierneho korenia, soľ, 2 lyžice rajčiakového pretlaku, 100 g údeného vareného bôčika, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 2 lyžice oleja, 1 lyžica polohrubej múky, ocot, cukor, 2 dl smotany.

Barania polievka s kelom

400 g baranieho mäsa s kosťami (300 g čistého baranieho mäsa), 300 g kelu, 40 g masti, 40 g hladkej múky, 2 zemiaky, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, rasca, majorán, mleté čierne korenie, soľ.

Bejova polievka

200 g kuracieho mäsa, 20 g okry, 2 lyžice kyslej smotany, 1 žĺtok, 50 g masla, 2 mrkvy, 1 zeler, 2 petržleny, 2 zelerové listy, 1 lyžica múky, pol citróna, pol viazaničky petržlenovej vňate, 1 bobkový list, mleté čierne korenie, soľ.

Belianska zakáľačková polievka

Bravčová hlava, trochu bravčovej krvi, krúpy, cibuľa, masť, voda, mleté čierne korenie, soľ.

Benátska kelová polievka

100 g prerastenej údenej slaniny, 150 g vareného hovädzieho jazyka, 200 ml bieleho vína, 500 g kelu, 1 konzerva bielej fazule, niekoľko kvapiek worcestrovej omáčky, niekoľko kvapiek čili omáčky, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice olivového oleja, 50 g múky, 1000 ml mäsového vývaru, 1 lyžica rasce, 1 bobkový list, 1 čajová lyžička saturejky, zväzok pažítky, mleté čierne korenie, soľ.

Beťárská polievka

50 g tuku, 100 g cibule, 50 g rajčiakového pretlaku, 10 g mletej červenej papriky, 100 g údeného bôčika, 350 g kyslej kapusty, 2 bobkové listy, rasca, soľ, 2-3 strúčiky cesnaku, 1,5 l vody, 2 dl kyslej smotany, 2 lyžice hladkej múky, mleté čierne korenie, 100 g párkov.

Biela polievka

1 kg kostí obrastených mäsom, voda, soľ, bobkový list, pár zrniek čierneho korenia, 500 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler), 30 g masla, 50 g múky a 40 g masla na zápražku.

Blesková polievka

1,5 dcl oleja, 100 g detská krupica, 1cibuľka, soľ, voda, vegeta, petržlén. vňať, 1-2 vajcia

Boršč

250 g hovädzieho mäsa, 200 g bravčového mäsa (bôčik), 250 g údeného mäsa, kyslá smotana, 150 g paradajok, 250 g hlávkovej (alebo kyslej) kapusty, 100 g zeleniny (mrkva, petržlen, zeler), 200 g červenej repy (alebo cvikly), ocot, mleté čierne korenie, soľ.

1 ... 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 32 Ďalšia