300 receptov
20 stredne veľkých kreviet, štyri šálky vody, tri jemne nasekané šalotky, väčší pohár citrónovej dužiny, dve polievkové lyžice sójovej omáčky, 20 malých húb (môžu byť i šampiňóny), citrónovú kôru, tri polievkové lyžice citrónovej šťavy, štyri chili papričky, koriander a malé nakladané cibuľky (asi päť).
šálku pokrájanej papáje, dve nakrájané paradajky, pol šálky nastrúhanej mrkvy, dve polievkové lyžice krabieho mäsa (môže byť i akékoľvek iné- rybie).
½ kila ryby (môžu byť rôzne druhy), rybie hlavy na vývar (musíme ho mať tak 4 šálky), 2 dve nakrájané cibule, 12 strúčikov cesnaku (rozdrvených), pór , ½ kg paradajok (nakrájaných a najlepšie olúpaných), lyžičku paradajkového pretlaku alebo kečupu, lyžičku olivového oleja, štipku majoránky a sušenej mäty, 5 zrniek čierneho korenia, 1/2 šálky varenej ryže.
600 g vyčisteného a vypitvaného amura, 80 ml bieleho vína, 100 ml kečupu, sardelová pasta, cesnak, olej, sušená petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ.
1 až 2 rybie hlavy bez žiabier, 1000 g rozličných rýb, 200 ml bieleho vína, 2 paradajky, 1 lyžička tymianu, 1 bobkový list, 200 ml oleja, 3 cibule, 1 mrkva, 1 pór, 1 cesnak, na hrot noža šafránu, feniklové lístky alebo podrvené feniklové semiačka, kúsok pomarančovej kôry, 2 čajové lyžičky nasekanej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ.
1 balenie cestovín, 1 konzerva rozpolených, šúpaných broskýň, 1 balenie krabích prstov, 5 lyžíc majonézy, 3 lyžice mlieka.
250 g tuniaka, 3 lyžice olivového oleja, 350 g očistenej cibule, 100 g odkôstkovaných zelených olív,Harmónia Chuti, drvené korenie, 300 g paradajok, 1 kocka Bylinky cesnak a petržlen, 150 g polohrubej múky, 70 g masla, 2 žĺtky, 3 lyžice zakysanky, soľ, 1 lyžica rumu.
1400 g mäsa z čerta s kosťou, 500 ml vody, 30 g múky, 2 stredné cibule, 125 ml bieleho vína (alebo šťava z pol citróna), 1 čajová lyžička zrniek čierneho korenia, 3 až 5 stoniek petržlenovej vňate, 2 lyžice olivového oleja, 125 g masla, mleté čierne korenie, soľ. Amerikánska omáčka: 4 lyžice šľahačky, 3 lyžice koňaku, 10 lyžíc bieleho vína, 750 g paradajok, 1 karotka, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 2 strúčiky cesnaku, 3 vetvičky čerstvého estragónu, 1 viazanička voňavých byliniek, štipka cukru
4 morské riasy Nori, 2 lyžice Wasabi, 1 balenie krabích tyčiniek, 250 g ryže, 1 avokádo, 200 ml sójovej omáčky, 2 lyžice ryžového alebo jablčného octu, 1 lyžička cukru, 1 lyžička soli.
800 g rýb, 200 g šunky, 100 g čerstvých húb, 1 mladý kaleráb, 1 lyžička Solamylu, mäsový vývar, 1 lyžica masti, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 čajová lyžička cukru, soľ.
4 plátky tuniaka po 200 g, 4 lyžice masla (alebo tuku), 200 ml bieleho vína, 1 konzerva olúpaných paradajok, 4 paradajky, 50 g pistácií, 50 g píniových semiačok, 1 balenie kapár, 100 g hrozienok, 50 g plnených olív, 100 g zeleru, 1 cibuľa, šťava z 1 citróna, pár kvapiek worcestrovej omáčky, mleté čierne korenie, soľ.
500 g čerta morského, 500 g morského úhora, 250 g sépie, 100 ml olivového oleja, 100 ml bieleho vína, 300 g paradajok (alebo 1 lyžica paradajkového pretlaku), 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, petržlenová vňať, 2 lyžice múky, 2 bobkové listy, majorán, 5 zrniek celého čierneho korenia, soľ.
12 cibuliek, 1 kg zrelých paradajok, 750 g čerstvého tuniaka, tri lyžice olivového oleja, dva prelisované strúčiky cesnaku, tri lyžice čerstvých byliniek (šalvia, rozmarínu, oregano, buď si vyberiete jednu bylinu alebo kombináciu dvoch), dva bobkové listy, pol lyžičky práškového cukru, dve lyžice pasty zo sušených paradajok, dve dl suchého bieleho vína, soľ, čerstvo mleté čierne korenie.
600 g rybieho filé (asi 8 kusov), 120 ml smotany na šľahanie, 2 paradajky, 1 čajová lyžička mletého karí korenia, 250 ml mäsového vývaru (instant), citrónová šťava, maslo, olej, soľ.
250 g krabích tyčiniek, 1 pór, 4 polovice kompótovaných broskýň, 200 ml tatárskej omáčky, 1 štipka soli, 1 štipka korenia.
Obsah je k dispozícii za licenčných podmienok GNU FDL
Vylúčenie zodpovednosti