" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptarryby10
Sobota 21. apríl 2018 | Meniny má Ervín, zajtra Slavomír › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

Receptár

300 receptov

Pečený kapor na francúzsky spôsob

4 porcie kapra, 50 g nastrúhaného syra, 2 vajcia uvarené natvrdo, 1 lyžica masla, 1 lyžica masti na vymastenie misy, 600 g zemiakov, 1 citrón, citrónová šťava, 1 lyžica nadrobno nakrájaného kôpru, zelená petržlenová vňať, mletá rasca, soľ.

Pečený kapor na paradajkách

1 menší kapor, 500 g paradajok, bazalka, oregano, 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate, 40 g masti, mleté čierne korenie, soľ.

Pečený pstruh v alobale

4 pstruhy, 8 plátkov anglickej slaniny, soľ, biele korenie, šalvia

Pikantná dusená ryba

1000 g olúpaného filé z čerta, 6 paradajok, 2 mrkvy, 2 stopky zelerovej vňate, 2 cibule, 6 strúčikov cesnaku, 4 lyžice rastlinného oleja, 2 lyžice papriky, 300 ml rybacieho vývaru, 4 bobkové listy, mleté čierne korenie, soľ. Omáčka: 30 g masla, 300 ml rybacieho vývaru, 150 g kokosovej múčky, 1 stredná cibuľa, 1 jablko, 1 a pol lyžice pšeničnej múky, 1 čajová lyžička mletej rasce, 1 čajová lyžička mletého koriandra, pol čajovej lyžičky mletého ďumbieru, pol čajovej lyžičky mletých klinčekov, štvrť čajovej lyžičky chilli korenia.

Pizza s plodmi mora

100 g mäsa z mušlí, 100 g varenej šunky, 200 g nastrúhaného syra, 100 g kuchynsky upravenej sépie, 100 g kreviet, 8 stredne veľkých paradajok, 2 šálky bešamelovej omáčky, 4 lyžice strúhanky, tuhé kysnuté cesto, tuk na vymastenie foriem, pol zväzku bazalky, pol zväzku oregana.

Pizza s tuniakom

4 vajcia, 100 g syra, 200 g tuniaka, 300 g paradajok, 200 g póru, 50 g kapár, 2 cibule, šalvia, olej na potretie cesta, tuk na vymastenie plechu, oregano, soľ.

Platesa na domáci spôsob

4 veľké rezne z platesy, 500 ml bieleho vína, zelená petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ. Biela omáčka: 150 g šampiňónov, 300 ml mlieka, 50 g masla na podusenie šampiňónov, 50 g masla, 50 g hladkej múky, soľ.

Platesa na spôsob gazdinky

2 vypitvané a ošúpané platesy, 250 g šampiňónov, 15 g masla, 2 šalotky, 45 až 60 ml vody, mleté čierne korenie, soľ. Rybací vývar: 250 ml bieleho vína (alebo šťava z 1 citróna), 1 čajová lyžička zrniek čierneho korenia, 1 cibuľa, 3 až 5 stoniek petržlenovej vňate, 500 ml studenej vody. Omáčka: 3 lyžice smotany, 3 vaječné žĺtky, 30 g masla, šťava z pol citróna, 2 lyžice hladkej múky.

Platesa po orientálsky v pergamenovom zvitku

4 kusy ošúpaného filé (alebo rezy z platesy), 1 vajce, 2 lyžice suchého sherry, 30 g čiernej čínskej kvasenej fazule, 120 g mladých strukov hrášku, 4 strúčiky cesnaku, 3 lyžice sójovej omáčky, pol lyžice kryštálového cukru, 1 lyžica sezamového oleja, 2 cm dlhý kúsok čerstvého koreňa ďumbiera, 2 lyžice rastlinného oleja, soľ.

Plátky filé s petržlenom a zeleným hráškom

Filé z treskovitých rýb, ¼ sáčku zeleninovej zmesi, maslo, soľ, 1 vajce, hladká múka, petržlenová vňať Príloha: zemiakové hranolky

Pleskáč na slanine

4 pleskáče (prípadne iné ryby s bielym mäsom), 100 g prerastenej slaniny, 50 g masla (môže byť aj margarín), 4 lyžice oleja, 2 až 3 lyžice polohrubej múky, 1 citrón, 1 lyžica nadrobno nakrájanej zelenej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ.

Plnené kalamáre na istrijský spôsob

800 g kalmárov, 80 g surovej údenej šunky, 80 g ovčieho syra, 200 ml vína, 200 ml olivového oleja, 500 g paradajok, 200 g ryže, 1 viazanička petržlenovej vňate, 1 cibuľa, 6 strúčikov cesnaku, 2 bobkové listy, 1 lyžica múky, mleté čierne korenie, soľ.

Plnený kapor

1 kapor, 40 g sušených hríbov, 2 cibule, 250 g póru, 20 g masla, 2 kusy toastovacieho chleba, 4 lyžice bieleho vína, 2 dl sladkej smotany, 3 dl hubový bujón.

Podkovičky z kapra

1 kapor, 2 vajcia, 2 lyžice mlieka, citrónová šťava, hladká múka, tuk na vyprážanie, strúhanka, soľ.

Pomazánka z krabích tyčiniek

1 balenie krabích tyčiniek, 1 majonéza, 1 biely jogurt, 1 cibuľa, soľ, korenie podľa chuti.

Predošlá 1 ... 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 30 Ďalšia