" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptarryby2
Streda 24. október 2018 | Meniny má Kvetoslava, zajtra Aurel › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

Receptár

300 receptov

Filé á la Charlie

1 kg rybieho filé (kocka), 1 veľká cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, 3 feferónky , 3 bobkové listy, 6 bobuliek nového korenia, 6 klinčekov, kečup, hladká múka, vegeta, olej.

Filé z mečovca v zeleninovo - šafranovej omáčke

4 filé z mečovca po 200 g, 6 lyžíc masla (alebo tuku), múka, šťava z 2 citrónov, mleté čierne korenie, soľ. Omáčka: 200 ml smotany, 200 ml bieleho vína, 2 mrkvy, 1 malý kúsok zeleru, pol póru, 1 cibuľa, 2 lyžice múky, zväzok pažítky, na hrot noža šafranu, vegeta, trocha cukru.

Filé z morského jazyka na palermský spôsob

4 filé z morského jazyka po 250 g, pár kvapiek worcestrovej omáčky, 1 malý zeler, 50 g hrozienok, 50 g píniových semiačok, 2 cibule, múka, olivový olej na pečenie, ocot, šťava z 2 citrónov, 250 ml mäsového vývaru, zväzok zelenej petržlenovej vňate, na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška, trochu cukru, mleté čierne korenie, soľ.

Filé z morského jazyka v paradajkovej omáčke

4 filé z morského jazyka po 250 g, 4 lyžice masla (alebo tuku), 250 ml bieleho vína, 40 ml Sherry dry, pár kvapiek worcestrovej omáčky, 100 g čiernych a zelených olív, 1 konzerva olúpaných paradajok, 2 paradajky, 1 cibuľa, 1 zväzok jarnej cibuľky, šťava z 1 citróna, bobkový list, pol zväzku estragónu, trochu vegety, trocha cukru, mleté čierne korenie, soľ.

Filé z morskej šťuky v sardelovej omáčke

4 filé z morskej šťuky po 200 g, 80 g sardelových rezov, 200 ml smotany, 1 až 2 lyžice maizeny, 200 ml bieleho vína, 2 mrkvy, 1 malý pór, 50 g olív, 1 cibuľa, 2 lyžice masla (alebo tuku), 250 ml mäsového vývaru, 2 bobkové listy, vegeta, zväzok kôpru, mleté čierne korenie, soľ.

Filé zo pstruha v citrónovej omáčke

4 kuchynsky upravené pstruhy po 300 g, 200 ml sladkej pochúťkovej smotany, 4 žĺtky, maslo (alebo tuk), 1 cibuľa, 4 borievky, 4 klinčeky, 3 lyžice ovocného octu, 30 g múky, 100 ml citrónovej šťavy, zväzok kôpru, bobkový list, mleté čierne korenie, soľ.

Filety na masle

750 g mrazeného morského filé, 65 g masla na varenie, 20 g pokrmového tuku, 40 g hladkej múky, rasca, soľ.

Francúzsky šalát z Nice

1 konzerva sardelových očiek, 1 konzerva tuniaka v náleve, 150 g zaváraných kukuricových zrniek (konzervovaných), 1 malá konzerva zaváraných kukuričných šúľkov, 200 g tmavých olív, 4 vajcia, 200 g nakladaných zelených fazuliek (konzervovaných), 2 hlávky šalátu, 250 g zemiakov, 4 paradajky, 1 červená a 1 žltá paprika, 1 menší zeler, 1 citrón, 1 cibuľa, 1 čajová lyžička horčice, ocot, cukor, mleté čierne korenie, soľ.

Gratinovaný úhor

600 g úhora, 60 g prerastanej údenej slaniny, 100 g údeného syra, 4 paradajky, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, hydinový vývar, 2 zeleninové papriky, 1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate, soľ.

Halaszlé

280 g mrazeného a vyčisteného kapra, 120 g leča, 400 g zemiakov, 50 g cibule, 70 g oleja, 85 g feferóniek, vegeta, mletá červená paprika, bobkový list, nové korenie, mleté čierne korenie, soľ.

Haringový šalát

200 g slaniny, 4 haringy (alebo matjesy), 1 malá hlávka čerstvej kapusty, 1 lyžica octu, 1 lyžica práškového cukru, mleté biele korenie.

Hrachové struky s krevetami

450 g olúpaných kreviet, 100 g mladých strukov hrášku, 75 g vodných gaštanov (nakrájaných na plátky), 1 malá cibuľa (olúpaná a nakrájaná na malé kúsky), 1 listová stopka zeleru (nakrájaná na kúsky dlhé 5 mm), 1 čajová lyžička tmavej sójovej omáčky, 1 čajová lyžička kukuričného škrobu, 3 lyžice oleja, 180 ml kuracieho vývaru, 1 čajová lyžička cukru, 1 lyžica vody, pol čajovej lyžičky soli.

Hustá rybacia polievka

1400 g rôznych nevykostených bielych rýb čistených aj s hlavami, 1000 g rôznych nevykostených olejnatých rýb, 1 lyžica Pernodu (alebo iného anízového likéru), 1 pomaranč, 500 g paradajok, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 2 cibule, 5 strúčikov cesnaku, 2 stredne veľké póry, 125 ml olivového oleja, 2 stonky zelerovej vňate, 1 hľuza fenikla alebo 1 čajová lyžička suchých semiačok feniklu, 10 až 12 stoniek petržlenovej vňate, šafrán, 1 viazanička voňavých byliniek (z 3 až 5 stoniek petržlenovej vňate, 2 až 3 vetvičiek tymianu a 1 bobkového listu).

Chrumkavý losos s koriandrovou omáčkou

4 kúsky lososieho filé s kožou, 3 lyžice rastlinného oleja, 1 citrón, koriandrové lístky, 2 čajové lyžičky hrubozrnnej morskej soli. Koriandrová omáčka: 40 g nastrúhaného parmezánu, 1 zväzok čerstvého koriandra, 2 až 3 strúčiky cesnaku, 2 lyžice píniových semienok, 75 ml olivového oleja, mleté čierne korenie, soľ.

Jahodový losos

očistený naporcovaný losos, 10 dkg jahôd, 10 dkg banánov, 10 dkg mandariniek, čerstvý špenát, sladká smotana, kyslá smotana, sladká sójová omáčka, maslo, štipka drvenej rasce, solčanka, muškátový orech, mleté čierne korenie, soľ (namiesto solčanky)

Predošlá 1 ... 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 30 Ďalšia