" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptarryby3
Piatok 20. júl 2018 | Meniny má Iľja, Eliáš, zajtra Daniel › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

Receptár

300 receptov

Janovská polievka

100 g kuchynsky upravenej sépie, 100 g mäsa z mušlí, 100 g kreviet, 200 ml bieleho vína, 1 červená paprika, 1 menšia konzerva olúpaných paradajok, 1 cibuľa, 1 zväzok jarnej cibuľky, 2 strúčiky cesnaku, 100 g rezancov do polievky, 4 lyžice olivového oleja, 750 ml mäsového vývaru, 1 bobkový list, 2 klinčeky, 1 lyžica nasekanej bazalky, zväzok pažítky, mleté čierne korenie, soľ.

Kambala s jarnou cibuľkou

4 rezy kambaly po 250 g, 100 g surovej šunky, 150 g nastrúhaného syra, 150 ml smotany, 50 g masla (alebo tuku), 150 ml bieleho vína, 2 zväzky jarnej cibuľky, šťava z 2 citrónov, 1 čajová lyžička tymianu, mleté čierne korenie, soľ.

Kantonské krevety

100 g nadrobno nakrájaného surového bravčového mäsa (alebo slaniny), 450 g olúpaných kreviet, 2 rozotreté strúčiky cesnaku, 3 lyžice oleja, 5 cm čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a nakrájaného na plátky). Omáčka: 2 zľahka ušľahané vajcia, 1 lyžica ryžového vína (alebo suchého sherry), lyžica svetlej sójovej omáčky, 3 nasekané jarné cibuľky, 1 lyžica kukuričného škrobu (zmiešaného s 2 lyžicami vývaru alebo vody), 250 ml vývaru (alebo vody), 1 čajová lyžička cukru.

Kapor na bielom víne

1 kapor (asi 1500 g), 250 ml mlieka, 30 g masla (margarínu), 3 čajové lyžičky nastrúhaného chrenu, 40 g múky, citrónová šťava, 250 ml mäsového vývaru (instant), nastrúhaný muškátový oriešok, soľ. Nálev: 250 ml vínneho octu, 120 ml bieleho vína, 2 cibule, 1 viazanička zeleniny do polievky, 1 bobkový list, 6 zrniek čierneho korenie, cukor.

Kapor na cibuli

4 porcie kapra, 4 lyžice oleja, 4 cibule, mletá rasca, citrónová šťava, 1 čajová lyžička mletej červenej papriky, 1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ.

Kapor na cigánsky spôsob

4 porcie kapra, 1 lyžica masti na vymastenie misy, 1 citrón, 1000 g zemiakov, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 4 lyžice oleja, mletá červená paprika, rasca, mleté čierne korenie, soľ.

Kapor na červenom víne

4 porcie kapra, 3 lyžice oleja, 1 lyžica hladkej múky, 100 ml červeného vína, 2 lyžice kečupu, polovica citróna, citrónová šťava, 2 bobkové listy, mäsový vývar, mleté čierne korenie, soľ.

Kapor na hríboch

1 kapor, 2 lyžice nakrájanej zeleninovej vňate, 150 g prerastanej slaninky, 5 dl bieleho vína, 150 g Cottage cheese, 3 lyžice posekaného petržlenu, 1 menšia cibuľa, Harmónia Chuti, 500 g šampiňónov (môžeme použiť i zásobu so sušených hríbov).

Kapor na ilokský spôsob

1 kapor (asi 1200 g), 100 ml bieleho vína, 300 g zelenej papriky, 300 g paradajok, 100 g cibule, 250 ml oleja, 1 viazanička petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ.

Kapor na pomarančoch

1 kapor, 2 pomaranče, vegeta, 1 lyžica oleja, maslo, mleté čierne korenie, petržlenová vňať.

Kapor na pytliacky spôsob

600 g mrazeného a vyčisteného kapra, 3 vajcia, 160 g tvrdého syra, 100 ml 33 % smotany, 140 g šampiňónov, 120 g cibule, cesnaková pasta, 2 citróny, olej, 20 g hladkej múky, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ.

Kapor na rošte v marináde

600 g mrazeného a vypitvaného kapra, olej, citrón, strúhanka, soľ. Marináda: 2 žĺtky, olej, maizena, sójová omáčka, vegeta.

Kapor na rylský spôsob

1 menší kapor, 3 vajcia, 50 g sterilizovaných šampiňónov, 3 mrkvy, 50 g sterilizovaných kapií, 2 lyžice kyslejšieho bieleho vína, hladká múka, tuk na vyprážanie, mleté čierne korenie, soľ.

Kapor na sardeli so šampiňónmi

800 g kapra, 100 g sterilizovaných šampiňónov, 50 g sardelového masla, 200 ml červeného vína, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 4 lyžice oleja, hladká múka, citrónová šťava, 1 lyžica jemne nakrájanej zelenej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ.

Kapor na taliansky spôsob

1 kapor, 4 lyžice oleja, 100 g ementálu, 100 ml mlieka, 100 ml bieleho vína, 1 lyžica paradajkového pretlaku, hydinový vývar, 1 lyžica hladkej múky, mleté čierne korenie, soľ.

Predošlá 1 ... 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 30 Ďalšia