" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptarryby4
Streda 24. október 2018 | Meniny má Kvetoslava, zajtra Aurel › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

Receptár

300 receptov

Kapor na víne s medom

1 kapor (asi 1500 g), 250 ml sladkej smotany, 30 g masla, 50 ml bieleho vína, 2 lyžice medu, 1 mrkva, 3 až 4 jablká, 1 petržlen, polovica menšieho zeleru, 3 cibule, na hrot noža tymianu, 3 bobkové listy, mleté čierne korenie, soľ. Na ozdobenie: nasekané a opražené mandle.

Kapor na zelenine

1 kapor, 250 g miešanej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler, zelený hrášok, karfiol, paradajky), 4 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 40 g masti, citrónová šťava, olej, bazalka, zelená petržlenová vňať, rasca, mletá červená paprika, 1 lyžica polievkového korenia, mleté čierne korenie, soľ.

Kapor pečený na oleji

750 g kapra očisteného, bez hláv a vnútorností, 100 g oleja, soľ.

Kapor s kyslou kapustou

4 porcie kapra, 400 g kyslej kapusty, mäsový vývar, 2 cibule, 40 g masti, rasca, 2 čajové lyžičky mletej červenej papriky, mleté čierne korenie, soľ.

Kapor s mrazenou zeleninou

4 porcie kapra, 300 g mrazenej miešanej zeleniny, hydinový vývar, 4 lyžice oleja, citrónová šťava, 2 bobkové listy, 1 čajová lyžička karí korenia, nadrobno nakrájaná zelená petržlenová vňať, 2 zrnká nového korenia, 4 zrnká čierneho korenia, mleté čierne korenie, soľ.

Kapor s tatárskou omáčkou

4 menšie porcie kapra, 100 ml tatárskej omáčky, vývar z koreňovej zeleniny, 2 mladé cibule, 1 lyžica octu, zelená petržlenová vňať.

Kapor so syrom

1 stredne veľký kapor, soľ, hladká múka, 60 g masla, vývar alebo voda a kocka masoxu, 100 g strúhaného syra, parmezán.

Kapor so zeleninou

1000 g kapra, 500 ml bieleho vína, 2 mrkvy, 1 pór, bambusové výhonky z konzervy (môžeme nahradiť kalerábom alebo zelerom), 20 g čiernych čínskych húb, 1 lyžica sójovej omáčky, 1 cibuľa, 1 petržlenový koreň, 1 mrkva, 2 klinčeky, bobkový list, 50 g masla, šťava z 1 citróna, na hrot noža ďumbieru, pol lyžičky mletého čierneho korenia, 1 a pol lyžičky soli.

kapor v pivovom ceste

1 očistený kapor, 1,5 dl svetlého piva, čierne korenie, soľ, citrón, chren, 130 g hladkej múky, 1 vajce, kysla smotana, tuk

Kapor vo vínovej omáčke

Marináda: 270 až 350 g filé z kapra (nakrájaného na plátky široké 5 cm), 1 bielok, 1 čajová lyžička vínneho octu, 2 čajové lyžičky kukuričného škrobu, fritovací olej, 250 ml kuracieho vývaru, štvrť čajovej lyžičky soli. Koreniny a pochutiny: 1 huba Judášovo ucho (namočená a povarená asi 2 minúty a potom nakrájaná), 2 sušené čínske huby (namočené a nakrájané na plátky), 2 čajové lyžičky kukuričného škrobu, 1 lyžica vody, štipka Glutasolu (môžeme vynechať), 1 čajová lyžička cukru, štipka mletého čierneho korenia, štipka soli.

Karbonátky z kapra

500 g kapra, (alebo šťuky či zubáča), 1 vajce, 200 ml mlieka, 300 ml paradajkovej omáčky, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 100 g strúhanky, hladká múka, masť, soľ.

Karí krevety

450 g olúpaných kreviet, 1 mrkva (nakrájaná na rezance), 70 g mladých strukov hrášku, 2 zelené chilli papričky (nakrájané na rezance), 1 cibuľa (olúpaná a nadrobno nakrájaná), 2 nasekané strúčiky cesnaku, 2 lyžice oleja, 2 čajové lyžičky kukuričného škrobu, 2 cm čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a nadrobno nasekaného), 1 a pol čajovej lyžičky karí korenia, soľ.

Korenené rybie filé vyprážané v cestíčku

750 g mrazeného rybieho filé, 125 g pokrmového tuku, 50 g horčice, mleté čierne korenie. Cestíčko: 100 g hladkej múky, 175 ml mlieka, 1 vajce.

Krabí šalát

10 tyčiniek Surimi, 200 g očisteného zeleru, 150 g majonézy, 2 lyžice masla, 1 konzerva ananásu (malá), šťava z ananásu, soľ.

Krabí šalát - super!

krabie tyčinky cibuľa mrazená kukurica redkovka 0,5 majonézy 0,5 Tatárska omáčka 1 kyslá smotana

Predošlá 1 ... 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 30 Ďalšia