" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptarryby6
Sobota 21. apríl 2018 | Meniny má Ervín, zajtra Slavomír › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

Receptár

300 receptov

Krevety v štipľavej omáčke

350 g varených olúpaných kreviet Koreniny a pochutiny: 1 čajová lyžička vína Šao-sing, 1 čajová lyžička sladového octu, štipka soli. Omáčka: 2 čajové lyžičky paradajkového pretlaku, 1 čajová lyžička štipľavej chilli omáčky, 1 menšia cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1 čajová lyžička kukuričného škrobu zmiešaná s 1 lyžičkou vody, pol čajovej lyžičky Glutasolu (môžeme vynechať), 2 lyžice horúceho oleja, 180 ml kuracieho vývaru, 2 čajové lyžičky cukru, mleté čierne korenie a soľ podľa chuti.

Kroketky z rybieho filé

300 g rybieho filé, 2 vajcia, 1 lyžica mlieka, 1 menšia cibuľa, tuk na vyprážanie, hladká múka, 2 lyžice strúhanky, soľ.

Krúžky sépie v paradajkovej omáčke

800 g krúžkov sépie, šťava z 1 citróna, mleté čierne korenie, soľ. Omáčka: 4 žĺtky, 250 g masla (alebo tuku), 200 ml bieleho vína, 2 čajové lyžičky paradajkového pretlaku, šťava z pol citróna, pol zväzku estragónu. Cesto: 2 žĺtky, 2 bielky, 250 ml bieleho vína, 200 g múky, pol zväzku zelenej petržlenovej vňate, pol zväzku kôpru, 1 čajová lyžička soli.

Kulebjak

500 g hladkej múky, 400 g čerstvého masla, šťava z polovice citróna, 1 bielok a 1 vajce na potretie, 1 čajová lyžička soli. Rybia plnka: 1000 g rýb (kapor, šťuka, zubáč), 1 cibuľa, 4 vajcia uvarené natvrdo, 60 g masla, kôpor, mleté čierne korenie, soľ.

Lasagne s morskými živočíchmi

500 g filé z platesy, 250 g surových kreviet, 250 g hrebenatiek, 250 g čerstvých alebo sušených rezancov lasagne, 2 šalotky, 30 g masla, 60 ml bieleho vína, 15 ml rastlinného oleja, mleté čierne korenie, soľ. Omáčka: 500 ml mlieka, 150 ml šľahačky, 30 g masla, 175 g šampiňónov, 500 g paradajok, 1 menšia cibuľa, 30 g múky, 1 bobkový list, 6 až 8 vetvičiek petržlenu a bazalky, mleté chilli na ochutenie, 6 zrniek čierneho korenia.

Lasagne so špargľou a lososom

400 g bielej špargle, 300 g zelenej špargle, 300 ml vody, 2 kocka zeleninového bujónu, 1 balenie Pór a smotana, kura, korenie, 150 g filé z lososa, 6 plátkov lasagní, 50 g strúhaného syra.

Lipne na poľský spôsob

4 lipne, 100 ml kyslej smotany, 100 g šampiňónov, 6 paradajok, 2 cibule, šťava z 1 citróna, 25 g tuku, mleté biele korenie, soľ.

Losos varený vo vývare s omáčkou z potočnice

1800 g čerstvých lososov (vypitvaných cez brucho), mleté čierne korenie, soľ. Vývar: 250 ml suchého bieleho vína, 1 mrkva, 1 cibuľa, 1 viazanička voňavých byliniek z petržlenovej vňate, 2 až 3 vetvičky čerstvého tymianu, 1 bobkový list, 6 zrniečok čierneho korenia. Omáčka z potočnice: 250 ml bieleho jogurtu, 250 ml šľahačky, 1 zväzok potočnice, 1 citrón, Tabasco.

Lososová nátierka

200 g lososa vo vlastnej šťave, 4 natvrdo uvarené vajcia, 5 lyžíc šľahačky, 200 g rastlinného nátierkového masla, pol čajovej lyžičky citrónovej šťavy, nadrobno nasekaný kôpor, soľ.

Lososové filé v lístkovom ceste

500 g lososu bez kože a kostí, 120 ml smotany na šľahanie, 1 žĺtok, maslo, 1 mrazené lístkové cesto, 1 mrazený špenát, 250 g póru (cibule), lyžica kôpru, mleté čierne korenie, soľ.

Maďarska rybacia polievka

500 g rýb (sladkovodná ryba - napr. kapor), 200 g zemiakov, 40 g masti, 2 cibule, 1 malá štipľavá paprička (feferónka), 1 čajová lyžička mletej červenej papriky, soľ.

Makrela na grécky spôsob

750 g očistenej makrely, 60 ml červeného vína, 90 g cibule, 125 g zelenej papriky, 125 g paradajkového pretlaku, 15 g hladkej múky, 60 g oleja, kečup, práškový cukor, soľ.

Makrela po čínsky

2 makrely, cibuľa, 2 póry, olej, 1 mrkva, 3 strúčiky cesnaku, soľ, kari, sójová omáčka, lyžica cukru,lyžička škrobu, glutaman sódny (pol pomaranča)

Makrely na červenom víne

2 makrely, 200 ml dezertného červeného vína, hydinový vývar, 2 lyžice masla, 2 lyžice oleja, 2 lyžice kečupu, 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, 1 lyžica citrónovej šťavy, 2 bobkové listy, tymian, 1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ.

Makrely pečené na cibuli

2 makrely, 4 paradajky, olej na vymastenie pekáča, 5 cibúľ, hydinový vývar, 1 citrón na obloženie, citrónová šťava, mletá rasca, soľ.

Predošlá 1 ... 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 30 Ďalšia