" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptarryby7
Piatok 20. júl 2018 | Meniny má Iľja, Eliáš, zajtra Daniel › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

Receptár

300 receptov

Marinované sardinky

1000 g sardiniek, 200 ml olivového oleja, 100 ml vínneho octu, 3 strúčiky cesnaku, pol viazaničky petržlenovej vňate, pol cibule, pol citróna, 1 čajová lyžička cukru, 1 byľ rozmarínu, 3 bobkové listy, mleté čierne korenie, soľ.

Marinovaný rybí šalát

600 g rybieho filé, 200 ml sladkého mlieka, nastrúhaný kokos, 4 paradajky, hlávkový šalát, 1 zväzok mladej cibuľky, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, šťava z 2 citrónov, ďumbier, na hrot noža kurkumy, mleté čierne korenie, soľ.

Mexický závitok z rybieho filé

600 g mrazeného rybieho filé, 60 g margarínu, 150 g zelenej papriky, 25 g mrkvy, 20 g zeleru, 20 g petržlenu, 40 g paradajkového pretlaku, 25 g cibule, 30 g hladkej múky, 25 ml vývaru pre biele polievky, 25 ml octu, bobkový list, mleté čierne korenie, soľ. Rybia fáš: 125 g odrezkov z rybieho filé, 1 vajce, 50 g strúhanky, zelená petržlenová vňať, muškátový kvet, soľ.

Misa z dvojakých rýb s omáčkou z citróna a ďumbiera

750 g čerstvého filé z lososa, 2 plátky údeného lososa, 4 filé z platesy, 3 bielky, 380 ml šľahačky, maslo na vymastenie misy, mleté čierne korenie, soľ. Omáčka: 175 g chladného neslaného masla, 1 citrón, 1 mexický citrón, 2 lyžice šľahačky, 3 až 5 stoniek petržlenovej vňate, 2 cm kúsok čerstvého koreňa ďumbiera.

Mleté rezne z chobotnice na opatijský spôsob

800 g chobotnice, 150 ml mlieka, 2 vajcia, 800 g paradajok, 1 cibuľa, 5 strúčikov cesnaku, 1 viazanička petržlenovej vňate, 100 ml olivového oleja, 150 g chleba, 1 lyžica múky, 1 čajová lyžička cukru, muškátový orech, mleté čierne korenie, soľ.

Morské filé na taliansky spôsob

750 g mrazeného morského filé, 60 g margarínu, 75 g koreňovej zeleniny, 35 g cibule, 25 g paradajkového pretlaku, 75 g čerstvých paradajok, 50 g hladkej múky, 60 g suchej bielej fazule, ocot, bobkový list, nové korenie, soľ.

Morské raky na benátsky spôsob

12 veľkých račích chvostov v ulitách, 4 plátky surovej šunky, 2 paradajky, 4 malé nakladané uhorky, 2 cibule. Poleva: 1 lyžica paradajkového pretlaku, pol šálky medu, 2 lyžice octu, 1 strúčik cesnaku, mleté čierne korenie, soľ.

Morský ostriež na bielom víne

4 morské ostrieže po 300 g, 250 ml bieleho vína, 1 cibuľa, 1 citrón, 5 klinčekov, 2 bobkové listy, 100 ml ovocného octu, 500 ml vody, pol zväzku medovky, 1 čajová lyžička soli. Ďalej: 200 g masla, 1 zväzok zelenej petržlenovej vňate, pol zväzku medovky.

Morský ostriež na livornský spôsob

4 morské ostrieže po 300 g, pár kvapiek worcestrovej omáčky, múka, šťava z 1 citróna, zväzok estragónu, mleté čierne korenie, soľ. Omáčka: 100 g varenej šunky, 200 ml bieleho vína, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 100 g zelených a čiernych olív, 1 balenie kapár, 1 chilli paprička, 1 zväzok jarnej cibuľky, 2 lyžice olivového oleja, 200 ml mäsového vývaru, petržlenová vňať.

Mušle na chilli papričkách

500 g mušlí z konzervy, 2 póry, 6 sušených chilli papričiek, 4 malé cibuľky aj s vňaťou, 2 strúčiky cesnaku, 50 ml oleja, trocha ďumbieru, soľ.

Mušle na spôsob šéfkuchára

500 g čiernych mušlí, 250 ml bieleho vína, 1 cibuľa, šťava z 2 citrónov, trochu cukru, pár klinčekov, 500 ml vody, pár bobkových listov, mleté čierne korenie, soľ. Ďalej: 200 ml smotany, 150 g nastrúhaného syra, 3 žĺtky, 40 ml Amaro Siciliano (Averna), múka, tuk na vyprážanie, 1 šálka strúhanky.

Nátierka Rouille

4 strúčiky cesnaku, 1 žĺtok, 2 lyžice oleja, 1 čajová lyžička pálivej mletej červenej papriky, 2 lyžice chlebových omrviniek rozmočených v troche rybieho vývaru, rybí vývar, na hrot noža šafranu, soľ.

Nátierka z konzervy

1 balenie ľubovoľnej rybacej konzervy, 2 natvrdo uvarené vajcia, 1 zelená paprika, 1 PL horčice, 2 PL rastlinného margarínu, tavený syr Bambino

Nátierka z krabích tyčiniek - lahodná

2 balenie krabích tyčiniek, 1 citrón, 6 lyžíc majonézy, 1 sendvič, 3 rajčiny, 1 kápia.

Nátierka z kreviet

250 g kreviet z konzervy, 4 lyžice nastrúhaného tvrdého syra, 4 natvrdo uvarené žĺtky, 150 g ochutenej majonézy (alebo tatárskej omáčky), 1 čajová lyžička kečupu, nadrobno nasekaná petržlenová vňať, soľ.

Predošlá 1 ... 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 30 Ďalšia