" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptarryby9
Streda 24. október 2018 | Meniny má Kvetoslava, zajtra Aurel › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

Receptár

300 receptov

Opekané filé s paprikovou omáčkou a bylinkovým rizotom

500 g rybieho filé, 60 ml bieleho vína, maslo, 1 stredná cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 červená paprika, 250 ml hovädzieho vývaru (instant), citrónová šťava, olej, múka, tymian, mleté čierne korenie, soľ. Bylinkové rizoto: 200 g ryže, 60 ml bieleho vína, lyžica masla, 2 viazaničky petržlenovej vňate, jedna malá cibuľa, mleté čierne korenie, soľ.

Opekaný pstruh s lieskovými orieškami

4 pstruhy (vypitvané a očistené od šupín), 120 g masla, 60 g lieskových orieškov, 2 citróny, 20 až 30 g hladkej múky, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ.

Ostrieže s cesnakom

800 g rýb, 1 čajová lyžička masla, 1 cibuľa, 6 strúčikov cesnaku, 1 lyžica masti na vymastenie misy, hydinový vývar, mletá rasca, 2 lyžice strúhanky, nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať, soľ.

Paella s morskými plodmi

1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 12 sláviek jedlých, 12 morských ráčikov, 4 lyžice olivového oleja, 2 g šafranu, 1 lyžička mletej papriky, 1 bobkový list, 500 g ryže, 1.25 l mäsového vývaru, petržlenová vňať, soľ, korenie.

Parené rybie vrkôčiky s kyslým zálevom

380 g filé z platesy s kožou, 380 g filé zo zubatice s kožou, 380 g makrely s kožou, mleté čierne korenie, soľ. Rybací vývar: 1 karotka (alebo mrkva), 1 cibuľa, 1000 ml vody, 1 viazanička voňavých byliniek (5 až 6 vetvičiek petržlenovej vňate, vetvičky čerstvého tymianu, 1 bobkový list), 6 zrniečok čierneho korenia, 2 celé klinčeky. Teplý kyslý zálev: 75 ml olivového oleja, 125 ml octu z červeného vína, 2 šalotky, 2 čajové lyžičky dijonskej horčice, 5 až 7 vetvičiek z čerstvého estragónu (alebo tymianu), 7 až 10 vetvičiek z čerstvého petržlenu.

Pečená plnená šťuka

1 menšia šťuka, 50 g anglickej slaniny, 2 lyžice mlieka, citrónová šťava, 1 cibuľa, 1 žemľa, olej, 2 lyžice nasekanej pažítky, soľ, alobal.

Pečená ryba

1200 g kuchynsky upravenej ryby, múka na obalenie, tuk na pečenie, pár kvapiek worcestrovej omáčky, citrónová šťava, mleté čierne korenie, soľ.

Pečená treska na taliansky spôsob

600 g tresky, 30 g nastrúhaného parmezánu, 20 g hrozienok, hydinový vývar, 2 lyžice oleja, 3 lyžice paradajkového pretlaku, 1 lyžica oregana, 50 g strúhanky, 1 lyžica nasekanej zelerovej vňate, 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ.

Pečené filé v horčicovo-syrovom cestíčku

Filé z treskovitých rýb interleaved 500g , vegeta, korenie na ryby, cestíčko: 4 dl mlieka, 2 PL horčice, 100 g nastrúhaného syra, petržlen, 1 vajce, hladká múka na zahustenie, Príloha: Zemiakové hranolky 1kg, ½ sáčku Zeleninovej zmesi s kukuricou.

Pečené pleskáče s hríbmi

2 pleskáče po 500 g, šťava z 2 citrónov, zväzok zelenej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ. Ďalej: 400 g hríbov, 200 ml sladkej pochúťkovej smotany, 50 g masla (alebo tuku), 200 ml bieleho vína, 1 lyžica horčice, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 2 cibule, 200 ml mäsového vývaru, 1 lyžica tymianu.

Pečené plnené pstruhy

4 pstruhy, citrónová šťava, 1 lyžica hladkej múky, 4 lyžice oleja, soľ. Plnka: 100 g bravčového mäsa, 1 vajce, 1 lyžica tuku, 2 lyžice hydinového vývaru, 1 cibuľa, 50 g strúhanky, mleté čierne korenie, soľ.

Pečené rybie filé s mandľami

600 g rybie filé, Harmónia chuti, chili, 1 lyžica octu, 1 cibuľa, 50 g opražených nasekaných mandlí, 1 dl vody.

Pečené rybie závitky

250 g rybieho filé, 50 g šunky, 50 ml ryžového vína (môžeme ho nahradiť dezertným vínom), 4 vlašské orechy, ďumbier, olej na opekanie, soľ. Cestíčko: 2 bielky, kukuričná múka (maizena), soľ.

Pečené sardely

32 malých sardel, 150 g nastrúhaného parmezánu, pár kvapiek worcestrovej omáčky, 4 strúčiky cesnaku, šťava z 2 citrónov, múka, tuk na pečenie, nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ.

Pečený čert s cesnakovou a chilli omáčkou

6 kusov filé z čerta s kožou, 2 lyžice olivového oleja, 5 až 7 vetvičiek oregana, 5 až 7 vetvičiek tymianu, mleté čierne korenie, soľ. Omáčka z cesnaku a chilli papričiek: 4 vajcia, 45 g masla, 250 ml vriacej vody, 125 ml olivového oleja, 3 lyžice múky, 2 čajové lyžičky paradajkového pretlaku, 6 až 7 vetvičiek petržlenu a iných byliniek (tymian, oregano, estragón), 2 čerstvé chilli papričky, 8 strúčikov cesnaku.

Predošlá 1 ... 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 30 Ďalšia