" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptarstudená-kuchyňa6
Sobota 21. apríl 2018 | Meniny má Ervín, zajtra Slavomír › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

Receptár

512 receptov

Hrachová nátierka s údeným mäsom

250 g hrachu, 100 g vareného údeného mäsa, 50 g rastlinného nátierkového masla, 1 nastrúhaná cibuľa, nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať, soľ.

Hrachová nátierka so zeleninou

250 g sušeného hrachu, 50 g rastlinného nátierkového masla, 2 mrkvy, 1 petržlen, 3 strúčiky cesnaku, majorán, nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať, soľ.

Hubový šalát

500 g húb ( hliva ustricová,šampiňóny,... ), 2 tatárske omáčky, 1 konzerva kukurice-sterilizovanej, 1 konzerva hrášku-sterilizovaný, 2 vajcia, 1 cibuľa, 1 štipka soli, 1 štipka bieleho korenia, 3 lyžice citrónovej šťavy, 5 lyžíc oleja, 4 šalátové listy (hlávkový, ľadový šalát).

Hubový tatarák

500 g čerstvé šampiňóny, trošku oleja, 2 žĺtky, pol Čl biele mleté korenie, 2 Čl mletej papriky (sladkej), 2 Čl worchester, 2 Čl horčice, 4 Čl kečupu,pol Čl staročeské korenie, 1 väčšia cibuľa

Hydinová nátierka s marhuľami

200 g pečeného hydinového mäsa, 100 g eidamského syra, 2 natvrdo uvarené vajcia, 8 polovičiek kompótových marhúľ, 2 lyžice hustej smotany, 2 lyžice jogurtu, 50 g rastlinného nátierkového masla, mleté čierne korenie, soľ.

Hydinová nátierka s pórom

400 g vareného, (pečeného alebo duseného) hydinového mäsa, 4 vajcia, 1 malá cibuľa, 1 väčší pór, rastlinný olej, nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ.

Hydinová nátierka so šampiňónmi

250 g pečeného hydinového mäsa, 150 g čerstvých šampiňónov, 4 čerstvé paradajky, 1 cibuľa, rastlinný olej, drvená rasca, nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ.

Hydinový šalát

Varené kurča, 400 g broskyňového kompótu bez nálevu, 2 kyslé uhorky, 100 g majonézy, 100 g bieleho jogurtu, kečup, horčica, práškový cukor, soľ

Hydinový šalát

Varené kurča, 400 g broskyňového kompótu bez nálevu, 2 kyslé uhorky, 100 g majonézy, 100 g bieleho jogurtu, kečup, horčica, práškový cukor, soľ.

Hydinový šalát

1 varené kura alebo sliepka, 1 konzerva kukurice, 1 varená mrkva, 2 biele jogurty, 1 malá majonéza, 2 broskyne z kompótu (pomaranče), čierne korenie, cukor, lyžička horčice, 1 cibuľa, soľ, sójová omáčka, šťava z citrónu

Hydinový šalát so sójovými klíčkami

300 g morčacích pŕs, 50 ml bieleho vína, 1 lyžica maizeny, 2 mrkvy, 250 g sójových (alebo bambusových) klíčkov - zavárané alebo z konzervy, 3 lyžice sójovej omáčky, 3 menšie cibule, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžica vínneho octu, 1 citrón, 5 lyžíc oleja, cukor.

Chlebíky s tatárskym biftekom

300 g hovädzej sviečkovice, 1 vaječný žĺtok, 1 lyžica čerstvých byliniek (1 malá lyžička sušených), 1 veľká bageta (sendvič), pol malej cibule, 6 kapár, 2 zavárané uhorky, worchestrová omáčka, maslo, malá lyžička horčice, alkohol podľa chuti, mleté čierne korenie, soľ.

chrén

ľubovoľné množstvo chrénu, nálev:8 1/2 lit vody, 1 1/2 lit octu, 150 g cukru

Chrenová nátierka

50 g tatárskej omáčky, 3 lyžice nastrúhaného chrenu, 3 jablká, 1 čajová lyžička horčice, šťava z pol citróna, trocha cukru, nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať, soľ.

Chrenová omáčka

200 g majonézy, 1 dl šľahačky, 30-40 g postrúhaného chrenu, soľ, mleté čierne korenie, citrónovú šťavu, cukor, worcestrová omáčka

Predošlá 1 ... 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 52 Ďalšia