" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptartalianska
Sobota 25. november 2017 | Meniny má Katarína, zajtra Kornel › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

Receptár

91 receptov

Kávová granita

pol litra vody, 120 g cukru, štvrť litra vychladeného silného espressa a šľahačku na ozdobu.

Agnolotti s plnkou zo šťuky

400 g rezancového cesta. Plnka: 250 g filé zo šťuky, 1 vajce, pár kvapiek worcestrovej omáčky, 2 lyžice maizeny, 2 lyžice múky, 2 lyžice citrónovej šťavy, pol zväzku zelenej petržlenovej vňate, pol zväzku kôpru, na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška, mleté čierne korenie, soľ. Omáčka: 1 šálka nastrúhaného parmezánu, 200 ml smotany, 50 g masla (alebo tuku), 200 ml bieleho vína, 50 g múky, 250 ml mäsového vývaru, Podravka.

Benátska kelová polievka

100 g prerastenej údenej slaniny, 150 g vareného hovädzieho jazyka, 200 ml bieleho vína, 500 g kelu, 1 konzerva bielej fazule, niekoľko kvapiek worcestrovej omáčky, niekoľko kvapiek čili omáčky, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice olivového oleja, 50 g múky, 1000 ml mäsového vývaru, 1 lyžica rasce, 1 bobkový list, 1 čajová lyžička saturejky, zväzok pažítky, mleté čierne korenie, soľ.

Biele cestoviny so zeleninou

Cesnak, olivový olej, zelenina trio, 1 syr bambino, 10 dkg syr niva, 1 smotana, soľ, bazalka, oregano, 500g cestoviny z tvrdej pšenice.

Bretónsky koláč

250 g masla, 250 g vajec (hmotnosť aj so škrupinami), 250 g práškového cukru, 100 g kandizovaných čerešní, 250 g hladkej múky, kôra z 1 citróna, tuk a strúhanka na vymastenie a vysypanie formy, trocha soli.

Busecca - Držková polievka

750 g predvarených držiek, 100 g údeného mäsa (alebo šunky), 50 g slaniny, parmezán, paradajkový pretlak, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 4 klinčeky, zelená petržlenová vňať, šalvia, mleté čierne korenie, soľ.

Calzone na vinohradníčkin spôsob

100 g prerastenej údenej slaniny, 100 g čerstvých šampiňónov, 4 surové údené párky, 200 g syra, 2 lyžice masla (alebo tuku), 200 g modrého hrozna, 4 paradajky, 12 plnených olív, 1 cibuľa, polotuhé kysnuté cesto, zväzok jarnej cibuľky, zväzok oregana, mleté čierne korenie, soľ.

Calzone s mäsom a gorgonzolou

200 g pečeného teľacieho mäsa, 150 g plesňového syra gorgonzola, 4 paradajky, 100 g hrozna, 100 g čakanky, 1 cibuľa, tuk na vymastenie plechu, chlebové cesto, lyžica tymianu, čajová lyžička nasekaného oregana, zväzok pažítky, mleté čierne korenie, soľ.

Cannelloni

Rezancové cesto. Plnka: 250 g mletého hovädzieho mäsa, 200 g nastrúhaného syra, 4 lyžice nastrúhaného parmezánu, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 4 lyžice olivového oleja, lyžička nasekaného oregana, 1 čajová lyžička nasekanej bazalky, tuk na vymastenie formy, mleté čierne korenie, soľ.

Cannelloni s pečeňovou plnkou

250 g hydinovej pečene, 3 lyžice masla (alebo tuku), 50 ml bieleho vína, 1 mrkva, 2 paradajky, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 1 cibuľa, 4 lyžice olivového oleja, šťava z 1 citróna, 3 lyžice múky, 1 čajová lyžička tymianu, 1 čajová lyžička majoránu, Podravka, mleté čierne korenie, soľ. Ďalej: 50 g nastrúhaného ovčieho syra, 200 g nastrúhaného údeného syra, 400 g plátov rezancového cesta (alebo Cannelloni - hotový výrobok), 250 ml bešamelovej omáčky, zväzok zelenej petržlenovej vňate.

Cannelloni s plnkou z krabov

400 g krabov, 100 g šampiňónov, 2 lyžice masla (alebo tuku), 100 ml bieleho vína, 4 paradajky, 1 zväzok jarnej cibuľky, 2 lyžice múky, Podravka, zväzok medovky, mleté čierne korenie, soľ. Ďalej: 200 g syra mozarella, 4 lyžice masla (alebo tuku), 400 g rezancového cesta (alebo Cannelloni - hotový výrobok), 250 ml zahustenej paradajkovej omáčky.

Cesto na pizzu

600 g hladkej múky, 20 g droždia, 300 ml mlieka, 2 vajcia, 50 ml oleja, 20 g hladkej múky na vyvaľkanie, soľ.

Cestoviny s lososom (Farfala salmone)

200 g vaječných cestovín farfalle (mašličky), 100 g plátkového lososa, 2 strúčiky cesnaku, petržlenová vňať, čierne mleté korenie, 0,5 dl koňaku , olej, 2 dl sladkej smotany, 1 pomaranč

Cestoviny s omáčkou z plesňového syra

2lyžice masla,2lyžice hladkej múky,3dcl mlieka alebo smotany na varenie,140g nastrúhaného plesňového syra,mleté čierne korenie,petržlenová vňať,1dcl bieleho prírodného vína,400g ľubovoľných cestovín

Cibuľový koláč s tuniakom

250 g tuniaka, 3 lyžice olivového oleja, 350 g očistenej cibule, 100 g odkôstkovaných zelených olív,Harmónia Chuti, drvené korenie, 300 g paradajok, 1 kocka Bylinky cesnak a petržlen, 150 g polohrubej múky, 70 g masla, 2 žĺtky, 3 lyžice zakysanky, soľ, 1 lyžica rumu.

1 ... 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 10 Ďalšia