" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptartalianska2
Pondelok 6. december 2021 | Meniny má Mikuláš, zajtra Ambróz › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

Receptár

91 receptov

Diabolská pizza

300 g mletého bravčového mäsa, 150 g tuhého syra, 50 g slaniny , 50 ml piva alebo vína, 200 g kečupu, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 2 feferónky, paprika, oregano, tuk, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, soľ

Dusený tuniak s paradajkami

12 cibuliek, 1 kg zrelých paradajok, 750 g čerstvého tuniaka, tri lyžice olivového oleja, dva prelisované strúčiky cesnaku, tri lyžice čerstvých byliniek (šalvia, rozmarínu, oregano, buď si vyberiete jednu bylinu alebo kombináciu dvoch), dva bobkové listy, pol lyžičky práškového cukru, dve lyžice pasty zo sušených paradajok, dve dl suchého bieleho vína, soľ, čerstvo mleté čierne korenie.

Filé z morského jazyka na palermský spôsob

4 filé z morského jazyka po 250 g, pár kvapiek worcestrovej omáčky, 1 malý zeler, 50 g hrozienok, 50 g píniových semiačok, 2 cibule, múka, olivový olej na pečenie, ocot, šťava z 2 citrónov, 250 ml mäsového vývaru, zväzok zelenej petržlenovej vňate, na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška, trochu cukru, mleté čierne korenie, soľ.

fusilli con zucchina

Cestoviny: (pre 4 osoby): spiralky -5oo g, Udena slaninka 150 - 200 g, 2 velke struciky cesnaku, 4-5 malych cukiet, olivovy olej, 0,5 dl bieleho vina, syr pecorino alebo iny slany ovci syr.

Guatro formagio - polo

1 vrecko cesta na pizzu, 10 dkg syra Eidam, 10 dkg syra Niva, 1 Syr Hermelín, 10 dkg údeného syra, 2 dl smotany, 1 cibuľa, 15 dkg anglickej slaniny, 1 štipka soli, 1 štipka korenia.

Hovädzia polievka na taliansky spôsob

400 g hovädzieho mäsa, 50 g tvrdého syra, 2 vajcia, 1 pór, kúsok zeleru, 1 žemľa, 4 paradajky, 1 cibuľa, 1 klinček, šťava z polovice citróna, lyžica masti, zelená petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ.

Hubová pizza

100 g varenej šunky, 200 g syra, 100 g prerastenej údenej slaniny, 150 g čerstvých hríbov, 150 g čerstvých kuriatok, 2 lyžice masla (alebo tuku), 4 paradajky, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, krehké cesto, pol zväzku pažítky, na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška, pol zväzku petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ

Janovská polievka

100 g kuchynsky upravenej sépie, 100 g mäsa z mušlí, 100 g kreviet, 200 ml bieleho vína, 1 červená paprika, 1 menšia konzerva olúpaných paradajok, 1 cibuľa, 1 zväzok jarnej cibuľky, 2 strúčiky cesnaku, 100 g rezancov do polievky, 4 lyžice olivového oleja, 750 ml mäsového vývaru, 1 bobkový list, 2 klinčeky, 1 lyžica nasekanej bazalky, zväzok pažítky, mleté čierne korenie, soľ.

Jogurtová pizza

300 g polohrubej múky, 200 g celozrnnej polohrubej múky, 2 biele jogurty, 1 štipka soli, 1 štipka oregana, 1 štipka drvenej rasce, 1 vajíčko, 1 väčší paradajkový pretlak, 4 lyžice kečupu, 2 strúčiky cesnaku, 300 g šunky alebo salámy, 400 g zeleniny na pizzu, 400 g strúhaného syra, 2 lyžice oleja na vymastenie plechov.

Kapor na taliansky spôsob

1 kapor, 4 lyžice oleja, 100 g ementálu, 100 ml mlieka, 100 ml bieleho vína, 1 lyžica paradajkového pretlaku, hydinový vývar, 1 lyžica hladkej múky, mleté čierne korenie, soľ.

Karfiol na taliansky spôsob

1 väčší karfiol, 30 g parmezánu (ementálu), 1 lyžica octu, 2 lyžice oleja, 3 strúčiky cesnaku, 1 malá konzerva paradajkového pretlaku, 1 zeleninová paprika, 2 lyžice mäsového vývaru, 1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ.

Kura po taliansky

kura, 100 g masla, 100 g paradajok, tri lyžice oleja na omáčku, dva strúčiky cesnaku, dve lyžice paradajkového pretlaku, 100 g parmezánu, majoránka, štipka cukru, vývar.

Kuracia pizza

400 g kuracieho mäsa, 250 g paradajok, 150 g syra, 60 g olív, 1 lyžička sójovej omáčky, oregano, ďumbier, petržlenová vňať alebo bazalka, olej na potretie cesta, tuk, soľ

Lasagne

250 g miešaného mletého mäsa, 4 lyžice nastrúhaného parmezánu, 200 g syra mozarella, 1 konzerva olúpaných paradajok, 250 ml bešamelovej omáčky, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 4 lyžice olivového oleja, 3 lyžice múky, čajová lyžička nasekanej bazalky, trocha vegety, čajová lyžička nasekaného oregana, mleté čierne korenie, lyžica soli

Letné calzone

100 g prerastenej údenej slaniny, 200 g nastrúhaného ovčieho syra, 2 lyžice masla (alebo tuku), 200 g mrazeného špenátu (polotovar), 4 paradajky, 1 cibuľa, polotuhé kysnuté cesto, tuk na vymastenie plechu, na hrot noža chilli korenie, na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška, pol zväzku pažítky, mleté čierne korenie, soľ.

Predošlá 1 ... 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 10 Ďalšia