148 receptov
2 vajcia, maslo, citrónová kôra, na každé vajce čajová lyžička cukru.
4 vajcia, 2000 ml priezračného bujónu, sadlina (omeleta) pripravená z 1 pohára mlieka, lyžice masla, soľ.
Bujón: 500 až 600 g mäsa, pol mrkvy, pol petržlenu, cibule, zeleru. Cesto: 200 g múky, 1 vajce, 1 a pol lyžice mlieka, soľ.
4 vajcia, 2 lyžice plnotučného mlieka, 30 g múky, lyžica masla, zaváranina alebo sirup.
1 tatárska omáčka, 4 strúčiky cesnaku, vegeta, horčica, 2 vajcia.
6 vajec, 500 ml mlieka, 1 lyžica rumu, 6 lyžíc práškového cukru, 1 citrón, 1 balíček vanilkového cukru, 14 kociek cukru.
12 vajec, 150 g slaniny, 1 malá (250 g ) konzerva fazule, 120 ml smotany na šľahanie, maslo, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica nakrájanej petržlenovej vňate, olej, majorán, mleté čierne korenie, soľ.
2 vajcia uvarené natvrdo, 120 ml kyslej smotany, 3 až 4 hlávky šalátu, ocot, cukor, soľ.
4 vajcia, 150 ml sladkej smotany, 150 ml kyslej smotany, 50 g masla, pol pohára kukuričnej múky, lyžica petržlenovej vňate.
2 vajcia, 1 lyžica sladkej smotany, 2 lyžice mlieka, 1 lyžica hustého slivkového lekváru, 2 lyžice margarínu, 4 tenké plátky bieleho chleba bez kôrky, 2 lyžice cukru, 1 čajová lyžička strúhanej citrónovej kôry z chemicky neošetreného citróna, pol čajovej lyžičky mletej škorice, štipka soli.
4 vajcia, 2 lyžice ochutenej majonézy, 100 g rastlinného nátierkového masla, 1 nastrúhaná cibuľa, nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ.
Krabie mäso z konzervy, 4 vajcia, 100 ml bieleho vína, olej, zelená petržlenová vňať alebo pažítka, ďumbier, mleté čierne korenie, soľ.
6 vajec, 150 g surovej sladkej smotany, 120 g múky, 2 lyžice kryštálového cukru, citrónová kôra, soľ.
5 žĺtkov, 5 bielkov, 200 g mletých mandlí, 100 g jemnej horkej čokolády, 10 g lúpaných mandlí, 100 g cukru, štipka soli.
8 vajec, 80 g lúpaných tekvicových (slnečnicových) jadierok, 1 červená paprika, 1 viazanička petržlenovej vňate, olej, maslo, 8 plátkov chleba, mleté čierne korenie, soľ.
Obsah je k dispozícii za licenčných podmienok GNU FDL
Vylúčenie zodpovednosti