" Kniha citátov nebude nikdy kompletná..."
Blahoželania Citáty Dielo Mince Nárečia Pohľadnice Recepty Slovník SMS Texty piesní Portál Andrascik.eu
Ste tu: recepty.dovrecka.skreceptarzverina
Sobota 25. november 2017 | Meniny má Katarína, zajtra Kornel › blahoželaniapohľadnice
Potrebujete poradiť so slovenčinou?
Radi pomôžeme na facebookovej fanpage "cudzieslova.sk"
Zadaj hľadaný výraz

Receptár

8 receptov

Francúzska srnčia polievka

250 g srnčieho pleca alebo krku, 40 g masti, 2 paradajky, 3 cibule, 50 g ryže, 1 klinček, 1500 ml vody, celé čierne a nové korenie, soľ.

Jelení guláš

1 kg jelenieho mäsa, 4 veľké cibule, 1 kg zemiakov, 1 pohár leča, 1 lyžica gulášového korenia, 1 lyžička papriky, Harmónia chuti, chilli, horčice, majoránky, 3 strúčiky cesnaku , bobkový list, 3 dcl červeného vína, 3 lyžice masti, 1 lyžica sušených húb, 5 ks jalovca.

Jelenie ragú

200 g jeleních kostí, 200 g predného jelenieho mäsa, 30 g masti, 30 g hladkej múky, 100 g šampiňónov, 300 ml mlieka, 100 g zeleného hrášku, 1500 ml vody, muškátový kvet, soľ.

Krémová polievka z bažanta

1 bažant, 40 g masla, 40 g hladkej múky, 100 ml mlieka, 100 ml smotany, 100 ml červeného vína, 1200 ml vody, nastrúhaný muškátový oriešok, pažítka, soľ.

Nátierka zo zveriny

300 g zvyškov pečeného (alebo duseného mäsa zo zveriny - zajac alebo srnec), 4 vajcia, 1 cibuľa, rastlinný olej, ďumbier (alebo borievka), nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať, soľ.

Polievka z diviny s hubami

250 g mäsa z diviny (jeleň, srna, daniel), 150 g čerstvých húb, 100 g koreňovej zeleniny, 100 g zemiakov, 40 g údeného syra, 40 g masti, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1500 ml vody, 2 zrnká nového korenia, 3 zrnká čierneho korenia, soľ.

Polievka z diviny s knedličkami

200 g jelenieho (srnčieho) mäsa, 40 g kostí, 40 g mrkvy, 80 g zeleru, 40 g masla, 2 vajcia, 100 ml bieleho vína, 1500 ml vody, 1 menšia cibuľa, 1 lyžica zelenej petržlenovej vňate, strúhanka, mleté čierne korenie, soľ.

Polievka z jarabíc

2 jarabice, 250 g zemiakov, 100 g mrkvy, 100 g bielej hlávkovej kapusty, 30 g masti, zelená petržlenová vňať, 1200 ml vody, celé čierne korenie, soľ.

1 ... 1 ... 1